U bent gewond geraakt door een verkeersongeval en bent voor behandeling op de spoedeisende hulp geweest. Het lichamelijke herstel begint nu. Maar misschien heeft u ook andere zorgen. Of zijn er dingen die nu snel geregeld moeten worden waar u tegenop ziet. De medewerkers van Slachtofferhulp Nederland kunnen u hierbij helpen.

Zwaargewond? Zoek rechtshulp

Bent u zwaargewond geraakt door het ongeval? Het is dan belangrijk om een goede rechtshulpverlener te kiezen. Ook als niet duidelijk is wie aansprakelijk is voor de schade, dan is het goed om juridische hulp te zoeken. Een rechtshulpverlener berekent de schade en onderhandelt met de tegenpartij of zijn verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding.

Zoek een rechtshulpverlener

Schade door een verkeersongeval?

Onze medewerkers helpen u om te bepalen wie uw schade kan vergoeden. En om in kaart te brengen welke schade er mogelijk wordt vergoed. Op onze website vindt u tools om in kaart te brengen welke schade en kosten u heeft door het ongeval. 

Schade na een verkeersongeval

Stress door wat er is gebeurd

Een verkeersongeval kan een grote impact hebben en soms veel stress opleveren. Houd uw stressklachten in de gaten. Heeft u na 6 weken nog steeds last van heftige emoties of slaapproblemen, of bent u bang om de straat op te gaan? Neem contact op met uw huisarts. 

Lees meer over stressklachten en wat u daaraan kunt doen

Dit hielp anderen ook

Contact met lotgenoten

We weten uit ervaring dat praten met lotgenoten helpt om te verwerken wat er is gebeurd. U kunt online lotgenoten vinden op onze Online Community. Ook kunt u lezen wat anderen hielp in onze ervaringsverhalen. 

Contact met de veroorzaker

Vaak hebben slachtoffers en nabestaanden vragen aan de veroorzaker. Contact met de veroorzaker van het verkeersongeval kan helpen bij de verwerking van wat er is gebeurd.

Lees meer over contact met de veroorzaker.

Hulp vragen

Heeft u door deze ingrijpende gebeurtenis behoefte aan hulp? Maar weet u niet zo goed aan wie u wat kan vragen? Of vindt u het moeilijk om hulp te vragen aan familie, vrienden of bekenden? 

Lees onze tips om hulp en steun te vragen.

Contact met een medewerker

Bel 0900-0101 of kijk naar alle contactmogelijkheden.