U bent gewond geraakt door een mishandeling en bent daarvoor op de spoedeisende hulp geweest. Dat kan een hele heftige gebeurtenis zijn. Het lichamelijke herstel begint nu. Maar misschien heeft u ook andere zorgen. Misschien bent u bang voor de dader, heeft u vragen over aangifte doen of heeft u last van stress. De medewerkers van Slachtofferhulp Nederland kunnen u helpen. 

Hulp bij aangifte

Een mishandeling is een strafbaar feit waarvan aangifte kan worden gedaan bij de politie. Misschien heeft u vragen over aangifte. Hoe zit het met de dader? Wat gebeurt er eigenlijk na de aangifte?

Lees alles over aangifte doen van mishandeling 

Huiselijk geweld?

Is er sprake van huiselijk geweld? Lees wat u dan kunt doen.

Stress door wat er is gebeurd

Een mishandeling kan grote impact hebben en soms veel stress opleveren. Houd uw stressklachten in de gaten. Heeft u na 6 weken nog steeds last van heftige emoties, slaapproblemen of bent u bang om de straat op te gaan? Neem contact op met uw huisarts. 

Lees meer over stressklachten en wat u daaraan kunt doen

Hulp bij het vergoeden van de schade

Heeft u schade door wat er is gebeurd? Onze medewerkers helpen u om in kaart te brengen welke schade er mogelijk wordt vergoed en om te bepalen wie uw schade mogelijk kan vergoeden.

U kunt ook zelf aan de slag met onze online Schadehulp

Dit hielp anderen ook

Contact met lotgenoten

We weten uit ervaring dat praten met lotgenoten helpt om te verwerken wat er is gebeurd. U kunt online lotgenoten vinden op onze Online Community. Ook kunt u lezen wat anderen hielp in onze ervaringsverhalen. 

Hulp vragen

Heeft u door deze ingrijpende gebeurtenis behoefte aan hulp? Maar weet u niet zo goed aan wie u wat kan vragen? Of vindt u het moeilijk om hulp te vragen aan familie, vrienden of bekenden? 

Lees onze tips om hulp en steun te vragen.

Het is niet uw schuld!

Slachtoffers krijgen soms te maken met opmerkingen van familie of vrienden waardoor ze onbedoeld het gevoel krijgen dat ze schuldig zijn aan wat er is gebeurd. ‘Je was zeker dronken?’ of ‘Waarom was je zo laat nog op straat?’ Dit wordt victim blaming genoemd. 

Ook kan het zijn dat u anders reageerde op de gebeurtenis dan u had verwacht, waardoor u zich schuldig voelt of schaamt. Dat is niet nodig. U heeft geen controle op hoe u reageert. Uw lijf neemt het over. Vechten, vluchten of verstijven zijn voorbeelden van overlevingsreacties na een heftige gebeurtenis zoals mishandeling. 

Lees meer over overlevingsreacties.

Contact met een medewerker

Bel 0900-0101 of kijk naar alle contactmogelijkheden.